dinsdag, 16 juni 2020

Openingsdans bruiloft, tips & tricks

Een van de hoogtepunten van jullie bruiloft! Maar hoe pak je dat aan?
Wij hebben een aantal tips voor jullie! Het punt om vanuit te werken: een openingsdans moet vooral leuk zijn en een moment voor het bruidspaar, en niet voor teveel oefenstress zorgen. Bij Party Sensations denken wij graag mee voor jullie perfecte opening! Plan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jullie perfecte opening te bespreken!

1. Denk aan praktische zaken bij het bedenken van jullie openingsdans

Voordat jullie beginnen met een openingsdans is het verstandig om te bekijken wat jullie precies willen. Een romantische dans? Of toch een spetterend verrassingsoptreden? Verstandig is om onze DJ om raad te vragen. Uiteraard kunnen jullie ook zelf een nummer indienen, die wellicht wat voor jullie betekent. Let wel op, zoek een dans uit die past bij jullie talenten en ook bij de trouwjurk! 

2. Maar wij kunnen helemaal niet dansen!?

Geen probleem. Er zijn genoeg dansen makkelijk aan te leren en het gaat om het moment. Jullie gasten zullen geen ballroom-waardige dans van jullie verwachten, maar gewoon een uniek moment waarin de liefde centraal staat. Als jullie niet kunnen dansen, ga dan voor een rustig schuifel-moment of oefen een makkelijke zomerse dans van te voren. Trouwen jullie in de hartje zomer? Go Latin en kies voor een Merengue of Salsa, leuk, makkelijk en verassend!

3. Maak jullie openingsdans uniek, zorg voor verrassingselement!

Graag denken wij bij Party Sensations mee met jullie als bruidspaar. Zoeken jullie een spetterende opening of gaan jullie toch voor een ingetogen dans? Overleg dit eens met onze DJ’s! Ook kunnen wij geheel gratis voor jullie een eigen gemixte openingsdans opnemen.

4. Zorg voor show-element!

Bij de bruiloft shows van Party Sensations zit een ruim scala aan verlichting. Deze kunnen jullie ook inzetten tijdens jullie openingsdans. Ooit in een spotlight een zaal betreden, als ‘filmster’? Dit kan afgestemd worden met de DJ van jullie feest! Of hebben jullie al eens aan een live-saxofonist gedacht tijdens jullie openingsdans?Er zijn vanzelfsprekend zeer veel mogelijkheden! Deze bespreken we graag met jullie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

5. Maak de dans JULLIE dans

Zorg ten alle tijde dat de dans ook daadwerkelijk jullie dans blijft. Voeg iets van jullie persoonlijk toe, bijvoorbeeld een bepaald nummer die wat voor jullie betekent of jullie eigen dans. Probeer niet te ingestudeerd te werk te gaan en hou de spontaniteit in de dans.

6. Maak je openingsdans niet te lang

Zorg dat jullie openingsdans kort en krachtig is. Zo blijven jullie gasten vermaakt en dat zal natuurlijker overkomen. Ga uit van 1-2 minuten voor jullie opening. Denk eraan, het feest wordt pas echt geopend wanneer de bruid en bruidegom de openingsdans hebben gedanst.

Zijn jullie er nog niet helemaal uit of willen jullie meer informatie?
Graag nodigen wij jullie uit bij ons op kantoor om jullie perfecte opening te bespreken!

NEEM CONTACT MET ONS OP

PS. Meer tips? Kijk eens bij onze partner The Perfect Wedding!

Zet nu de eerste stap en neem contact met ons op

Neem contact op