dinsdag, 12 maart 2019

Openingsdans bruiloft muziek tips en top 10

Jullie gaan binnenkort trouwen, maar twijfelen nog of jullie een openingsdans op jullie feest willen gaan doen?
Onze tips:

1. Denk aan praktische zaken bij het bedenken van jullie openingsdans

Voordat jullie beginnen met een openingsdans is het verstandig om te bekijken wat jullie precies willen. Een romantische dans? Of toch een spetterend verrassings-optreden?
Verstandig is om de DJ om raad te vragen. Uiteraard kunnen jullie ook zelf een nummer indienen, die wellicht wat voor jullie betekent. Let wel op, zoek een dans uit die past bij jullie talenten en ook bij de trouwjurk! Het punt om vanuit te werken: een openingsdans moet vooral leuk zijn en een moment voor het bruidspaar, en niet voor teveel oefenstress zorgen.

2. Maar wij kunnen helemaal niet dansen!?

Geen probleem. Er zijn genoeg dansen makkelijk aan te leren. Een rumba of quickstep is simpel en vrij gemakkelijk aan te leren. Tevens kunnen deze dansen ook gebruikt worden op nummers met meerdere snelheden. Tevens zijn er ook rustigere romantische nummers waarop jullie een avond kunnen openen zonder al te veel poespas. Natuurlijk kunnen jullie ook gaan voor de casual aanpak en de nummers met een dansje uitkiezen zoals Gangnam Style, Macarena of iets anders feestelijks en makkelijks.

Trouwen jullie in de hartje zomer? Go Latin en kies voor een Merengue of Salsa, leuk en verassend!

3. Maak jullie openingsdans uniek, zorg voor verrassingselement!

Als jullie als bruidspaar een show boeken bij Party Sensations is het mogelijk om de DJ jullie persoonlijke openingsdans in elkaar te laten mixen. Jullie leveren de informatie aan en jullie DJ maakt ruim vooraf het feest een spetterende mix die jullie gasten versteld zal laten staan. Schroom niet en doe zo gek mogelijk. Begin romantisch en daarna de voetjes van de vloer. Dit zal het feest een spetterende opening geven!

4. Zorg voor show-element!

Bij de bruiloft shows van Party Sensations zit een ruim scala aan verlichting. Deze kunnen jullie ook inzetten tijdens jullie openingsdans. Ooit in een spotlight een zaal betreden, als ‘filmster’? Dit is jullie kans! Dit kan afgestemd worden met de DJ van jullie feest! Er zijn vanzelfsprekend zeer veel mogelijkheden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bellenblaas apparaat of laaghangende mist. Dit soort toepassingen kosten weinig moeite en zorgen voor een spetterend effect!

5. Maak de dans JULLIE dans

Zorg ten alle tijde dat de dans ook daadwerkelijk jullie dans blijft. Voeg iets van jullie persoonlijk toe, bijvoorbeeld een bepaald nummer die wat voor jullie betekent of jullie eigen dans. Probeer niet te ingestudeerd te werk te gaan en hou de spontaniteit in de dans.

6. Maak je openingsdans niet te lang

Zorg dat jullie openingsdans kort en krachtig is. Zo blijven jullie gasten vermaakt en dat zal natuurlijker overkomen. De doorsnee lengte van een openingsdans is rond de 1-2 minuten.
Denk eraan, het feest wordt pas echt geopend wanneer de bruid en bruidegom de openingsdans hebben gedanst.

Zijn jullie er nog niet helemaal uit of willen jullie meer informatie?

Graag overleggen wij met jullie welke openingsdans het beste bij jullie past, zodat jullie bruiloftsfeest een onvergetelijke avond wordt!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Zet nu de eerste stap en neem contact met ons op

Neem contact op